Ízületi gyulladás

 

 

 

 

A hal és az ízületek

 

30 évesen olyanok az ízületei mint egy 60 évesnek? Ezzel nincs egyedül. Rengetegen kezelik a fájós ízületeiket sikeresen rendszeres halolaj fogyasztással. A halolaj gazdag omega-3 zsírsavakban. Amíg a szívroham megelőzéséhez elég napi 1 vagy 1.5 gramm EPA/DHA, az ízületek kezelésére ennél valamivel több kell.

 

A halolajban lévő ikozapentaénsav (EPA) és dokozahexaénsav (DHA) zsírsavak segíthetnek megelőzni az érelmeszesedést, a szív- és érrendszeri problémákat, csökkentik a gyulladásos folyamatokat és az ezekkel kapcsolatosan jelentkező fájdalmakat.

 

A halolaj és a szív egészsége

 

A múlt század vége felé indult el néhány tanulmány a halolaj fogyasztással kapcsolatosan, amiknek hihetetlen eredményei lettek.

 

Egy tanulmányban 11323 ember vett részt, akiknek korábban szívrohama volt. 3 és fél év múlva, azok között, akik napi 1 gramm halolajat fogyasztottak, majdnem 50%-al csökkent a halálozás száma. (1)

 

Más szóval: mondjuk, hogy 100% esélye van a szívrohamra. Ha halolajat fogyaszt 50% esélye van az életre!

 

Egy másik új tanulmány szerint (Japánban) a halolaj fogyasztása táplálékkiegészítő formájában 16%-al növelte az esélyt a szívroham túlélésére. (2)

 

Az omega-3 zsírsavak és a fogyás

 

Több klinikai vizsgálat is azt mutatja, hogy az omega-3 zsírsavak hatással vannak a zsírégetésre. A halolaj elősegíti a diétában a zsírégetést, többek közt mert kedvezően hat a szív- és érrendszerre.

___________________________________________________________

 

___________________________________________________________