Aloe vera

 

 

 

Az aloe vera valószínűleg Észak-Afrikából származik, és eléggé elterjedt Afrikában és hasonló száraz éghajlatú területeken. A növényt gyakran említik gyógynövényként, és bár sok tudományos tanulmány is készült a használatáról, néhány ezek közül ellentmond a másiknak.

 

Ennek ellenére már van bizonyíték arra, hogy az aloe vera kivonat eredményes lehet pl cukorbetegség és a megemelkedett vérzsír kezeléséhez.

 

Az aloe verát már régóta használják gyógyításra, amit annak köszönhet, hogy sikeresen alkalmazzák több betegségre, bőrproblémára és emésztési gondokra. Manapság több országban is termesztik, általában olyan helyeken, ahol alkalmas az éghajlat arra, hogy szabadföldön is tudják nevelni.

 

A levelek külső hártyája alatt található szövet egy aloin nevű anyagot tartalmaz, ami hashajtó és hánytató hatású. Ezt a részét a növénynek általában a gyógyszeripar használja. Azonban a levelek belsejében lévő gélt gyulladáscsökkentő, antibiotikus, gombaölő, és regeneráló hatása miatt használják. Az aloe vera-nak magas enzimtartalma van, ezért ritka és értékes enzimforrásnak számít. Az enzimek fontosak a tápanyag-felszívódási, és a méregtelenítési folyamatokban játszott szerepük miatt a szervezetnek. A növény hatóanyagai csökkenthetik a gyógyszerek mellékhatásait, erősítik az immunrendszert, és a felhalmozódott méreganyagok kiürítésében is segíthetnek a szervezetnek.

 

Az aloe vera gyógyító tulajdonságai:

 

- Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő (elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és a gombákat).

 

- Segíti a sejtnövekedést, regenerálódást.

 

- Méregtelenít (gyorsítja az anyagcserét, regenerálja a bélbolyhokat és tisztítja a felszívó felületet).

 

- Erősíti az immunrendszert

 

- Nyugtató és fájdalomcsillapító

 

- Alkalmazható ízületi és reumatikus fájdalmakra, allergiás problémákra

 

- Sérülések, égési sebek gyógyítására

 

- Vérzéscsillapító és fertőtleníti a sebet, gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát.

 

- Segíti a bőr regenerálódását, hámosodását

 

___________________________________________________________

 

___________________________________________________________

 

aloe vera